Policija aiztur organizētu bankomātu zagļu bandu

Par vairākiem 2010. gada bankomātu apzagšanas gadījumiem ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, policija 1. novembrī aizturējusi divus vīriešus. Abiem aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis - arests.

Organizētās grupas dalībniekus, kas pērn apzaga vairākus bankomātus, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieki aizturēja Ogrē. Personas ir 1987. un 1985. gadā dzimuši vīrieši, kas jau bija izsludināti meklēšanā.

Abi aizturētie agrāk ir vairākkārt tiesāti par noziegumiem pret īpašumu. Viena no aizturētajām personām (1987. gadā dzimušais vīrietis) atradās starptautiskajā meklēšanā saistībā ar līdzīgu noziegumu izdarīšanu Igaunijas teritorijā.

Valsts policija pārbaudīs aizturētos vīriešus arī šajā gadā notikušu līdzīgu noziegumu izdarīšanas kontekstā.

Uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa. Šajā pantā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais