Policija brīdina par īsām, tumšmatainām krāpniecēm

Vakar Rīgā, Tapešu ielā divas pagaidām nenoskaidrotas sievietes, uzdodoties par sociālajām darbiniecēm no kādas Eiropas Savienības struktūrvienības, apkrāpa 86 gadus vecu sievieti.

Vakar, 3.novembrī Rīgā pie vienām no Tapešu ielas dzīvokļa durvīm pieklauvēja divas sievietes. Durvis atvēra 1925. gadā dzimusī dzīvokļa iemītniece un viņai atnācējas stādījās priekšā kā sociālās darbinieces no vienas no Eiropas Savienības struktūrvienībām. Abas sievietes bija tumšmates, aptuveni 150 cm garas, un viena no viņām bija kalsnas miesas būves, bet otra druknas miesas būves.

Nenojauzdama par iespējamu krāpšanu, kundze abas sievietes aicināja dzīvoklī. Sievietes, runājot krievu valodā, pastāstīja, ka viņu pārstāvētais sociālais dienests piedāvā atbalstu pensionāriem - viņas piedāvāja par salīdzinoši zemu samaksu nomainīt visus logus sirmgalves dzīvoklī pret jauniem pakešu logiem ar koka rāmi.

Krāpnieces solīja, ka pēc 250 latu samaksāšanas nākamajā dienā sirmgalves dzīvoklī ieradīsies meistari, kas nomainīs visus logus, un jautāja, vai viņai esot tik daudz naudas. Pensionāre parādīja iekrātos 380 latus un iedeva sievietēm prasīto summu. Bet viešņas uzreiz piebilda, ka par papildus 130 latiem no nākamās dienas pie sirmgalves katru dienu uz dažām stundām ieradīsies kāds sociālā dienesta darbinieks, kurš palīdzēs mājas darbos, un dzīvokļa saimniece, cerot uz palīdzību, atdeva arī atlikušos 130 latus.

Pēc naudas saņemšanas krāpnieces pierakstīja dzīvokļa iemītnieces pases datus un, solot pa pastu atsūtīt līgumu, devās prom. Brīdi vēlāk sirmgalve, apspriežoties ar kaimiņieni, saprata, ka ir apkrāpta un devās uz policiju.

Par notikušo krāpšanu Valsts policijā sākts kriminālprocess un policisti meklē abas krāpnieces. Policisti aicina iedzīvotājus brīdināt savus vecvecākus par minētajām krāpniecēm, kā arī ikvienu, kam ir kāda informācija par šīm sievietēm, zvanīt uz tālruņu numuriem: 67070802, 67070840 vai 110.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais