Noziedzniekiem atsavina 1,5 miljonus kontrabandas cigarešu

Zemgales reģiona policijaspārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā VID Finanšu policijas pārvaldes un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniekiem konstatējuši un izņēmuši 1 miljonu 594 400 nelegālo cigarešu un 1250 litrus spirta.

Operatīvo darbību rezultātā, 1.novembrī tika veiktas deviņas sankcionētas kratīšanas - Bauskā, Bauskas novadā un Rīgā, kuru rezultātā tika izņemtas nelikumīgas akcizētās preces. Aizdomās par nelikumīgu akcizēto preču apriti vērienīgā daudzumā aizturēja trīs personas, kurām tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Uzsākts kriminālprocess pēc 221.panta 3.daļas "Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta aizturēto personu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā. Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs netiek sniegta.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.