Bauskā par laupīšanu aizturēts vīrietis

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka šā gada 2.novembrī VP Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, aizdomās par 1994.gadā dzimušas jaunietes aplaupīšanu, aizturējuši 1982.gadā dzimušu vīrieti.

1.novembrī ap pulksten 21.40 Bauskā uz Skolas ielas, piedraudot ar nazi 1994.gadā dzimušajai jaunietei, vīrietis atņēmis somiņu, kurā bija nauda 3 lati un dokumenti. Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, jau nākamajā dienā aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļas „Par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana)”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta personas saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Latvijā

Transporta enerģijas likums paredz veicināt transporta nozares “zaļināšanu”, ieviešot transporta enerģijas modernizēšanas pienākumus, kā arī samazināt patēriņam nodotās transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzes emisiju intensitāti par vismaz 16% līdz 2030. gadam.