Divus vīriešus aiztur par taksometra nolaupīšanu

Ceturtdien Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa darbinieki sadarbībā Rīgā, Centrālā dzelzceļa stacijā, aizdomās par taksometra nolaupīšanu Jēkabpilī, aizturējuši divus vīriešus.

Noziegums tika izdarīts 18.oktobrī ap pulksten 17.45 Jēkabpilī, Neretas un Jaunās ielas krustojumā, abas aizdomās turētās personas, piedraudot taksometra vadītājam 1973. gadā dzimušajam ar vardarbību, nolaupīja automašīnu "VW Passat Variant".

Viens no aizturētajiem 1978. gadā dzimušais ir iepriekš četras reizes tiesāts un šā gada oktobra sākumā atbrīvojies no ieslodzījuma vietas, savukārt 1975.gadā dzimušais ir vienu reizes tiesāts.

Uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no mantu glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta abu vīriešu saistība citu noziedzīgo nodarījumu veikšanā.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais