Neatklāj Kalnciemā nozagto naudas apjomu

Pēc naktī uz piektdienu Kalnciemā notikušās bankomāta apzagšanas policija un Latvijas Krājbanka neatklāj, cik liels ir nozagtās naudas apjoms, ziņo portāls zz.lv

Bankas pārstāve Dace Dūze portālam zz.lv skaidrojusi, ka izmeklēšanas interesēs neko vairāk par notikušo zādzību komentēt nevar. Viņa vien piebilst, ka nozagtās naudas apjoms ir mazāks par policijas sākotnēji minētajām četrām kasetēm. Cik naudas ietilpst vienā tādā kasetē, arī banka neatklāj.

Policijas pārstāve Ieva Sietniece teic, ka par zādzību nekas sīkāk līdz pirmdienai netiks izpausts.

Savukārt Kalnciema pagasta pārvaldes sekretāre Antra Mogiļevceva zināja teikt, ka minēto bankomātu kāds mēģinājis uzlauzt jau pirms divām nedēļām, taču toreiz zagļiem tas nav izdevies. Bankā gan tādas ziņas neapstiprināja.

Naktī uz piektdienu Lielajā ielā Kalnciemā apzagts Latvijas Krājbankas bankomāts. Zādzība konstatēta pulksten 2.38. Zagļi strādājuši ar autogēnu. Kā skaidro I.Sietniece, bankomātam izgriezta bankomāta apakšējā daļa un aiznestas četras kasetes ar naudu. Tās apmērs tiek noskaidrots un pagaidām netiek izpausts.

Policija apliecina, ka apzagts Latvijas Krājbankas bankomāts. Vainīgajiem uz pēdām pagaidām nav tikts.

Zādzības vietā strādā izmeklētāji un apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, jo nauda bijusi apdrošināta. Nozagtās naudas apjoms būs zināms vēlāk.

Latvijā

Transporta enerģijas likums paredz veicināt transporta nozares “zaļināšanu”, ieviešot transporta enerģijas modernizēšanas pienākumus, kā arī samazināt patēriņam nodotās transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzes emisiju intensitāti par vismaz 16% līdz 2030. gadam.