Rēzeknē noķer nepilngadīgu zagli

Trešdien vēlā vakarā, ap plkst.23:30, Rēzeknes policijā pazvanīja kāda uztraukta sieviete un paziņoja, ka nezināma persona izsita loga stiklu un iekļuva viņas dzīvoklī, kas atrodas daudzstāvu mājas pirmajā stāvā.

Policija tika izsaukta „pa kluso”, zaglim to nezinot.

Policijas darbinieki operatīvi ieradās pēc nosauktas adreses un iztraucēja ļaundara „melnos darbus”. 16 gadīgs zaglis bija pārsteigts notikuma vietā un nozieguma izdarīšanas brīdī. 1994.gadā dzimušais jaunietis tika aizturēts Kriminālprocesa likuma 264.panta kārtībā, taču šodien, 14.oktobrī, tiesa piemēroja viņam drošības līdzekli apcietinājumu.

Kā tika noskaidrots izmeklēšanas gaitā, neskatoties uz savu jaunu vecumu, aizturētajam šī nav pirmā noziedzīga nodarījuma izdarīšanas reize. Jaunietis ir atzīts par aizdomās turamo vairākos kriminālprocesos, kas atrodas citā Valsts policijas pārvaldes lietvedībā. Arī Rēzeknes policija pašreiz pārbauda aizturēto jaunieti sakarā ar citu mantiska rakstura noziegumu ar kuru aizturētais, iespējams, var būt saistīts. Uzsāktajā kriminālprocesā izmeklēšanas darbi turpinās.

Latvijā

Transporta enerģijas likums paredz veicināt transporta nozares “zaļināšanu”, ieviešot transporta enerģijas modernizēšanas pienākumus, kā arī samazināt patēriņam nodotās transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzes emisiju intensitāti par vismaz 16% līdz 2030. gadam.