Gulbenē aiztur policistu, kurš vada auto 1,41 promiļu reibumā

Naktī no sestdienas uz svētdienu uz Ozolu ielas Gulbenē tika apturēta automašīna "VW Caravelle", kuras vadītājs 1959.gadā dzimis vīrietis bijis 1,41 promiles alkohola reibumā.

Aizturētais automašīnas vadītājs strādā Valsts policijā un ir Gulbenes iecirkņa jaunākais inspektors, ziņo portāls Dzirkstele.lv. To apstiprina Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Vakar Valsts policijas Gulbenes iecirknī ieradās televīzijas raidījuma "Degpunktā" veidotāji, kuri gatavoja sižetu par 2.oktobra notikumu Gulbenē.

"Degpunktā" žurnāliste Inese Supe laikrakstam "Dzirkstele" stāstīja, ka viņu rīcībā ir informācija, ka dzērumā aizturētais policists ir bēdzis no ceļu policijas darbiniekiem. Raidījumam par notikušo ziņoja aculiecinieks, kurš tajā laikā gājis mājās no viesībām un redzējis, ka policijas darbinieks bēg no ceļu policijas. "Aculiecinieks bija sašutis, ka neviens par to nerunā," saka I.Supe.

D.Jukāma norāda, ka par šo notikumu ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kas jau ir nosūtīts izskatīšanai tiesā, bet tajā nav minēts fakts, ka automašīnas vadītājs nav pakļāvies policijas darbinieku likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli un bēdzis.

"Ja kādam ir informācija par bēgšanas faktu, lūgums vērsties policijā ar iesniegumu, kur precīzi aprakstīti notikušā apstākļi," uzsver D.Jukāma.

Svarīgākais