Atklāts, kas vienas nakts laikā Alūksnē apzaga baznīcu un nozaga automašīnu

30. septembrī nakts laikā Alūksnē izņemot loga rūti iekļūts Evaņģēliski luteriskā baznīcā. Nozagtas divas pudeles vīna un divi plastmasas spaiņi ar vara atgriezumiem. Tāpat 30.septembrī nakts laikā Alūksnē nozagta mājas pagalmā Jāņkalna ielā 55A novietota 1997. gada izlaiduma a/m Ford Transit. Par abiem gadījumiem uzsākts kriminālprocess.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidrojusi personu, kas tiek turēta aizdomās par minēto zādzību izdarīšanu. Tas ir 1987. gadā dzimis vīrietis, kura deklarētā dzīvesvietas adrese ir Gulbenes novada Tirzas pagasts. Tiesa aizdomās turētajam pēc procesa virzītāja ierosinājuma piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietis vispirms iekļuvis baznīcā, bet vēlāk, lai nokļūtu dzīvesvietā, nozadzis automašīnu. Policija automašīnu atradusi 200 metru attālumā no metāluzpirkšanas punkta, kur vīrietis bija devies nodot nozagtos vara atgriezumus.

Vīrietis tikai 9. septembrī bija atbrīvots no ieslodzījuma vietas, kur atradās par iepriekš izdarītu zādzību. 2006. gadā tiesa viņam piemēroja brīvības atņemšanas sodu par zādībām, ko vīrietis izdarīja, iekļūstot baznīcās Alūksnē un Madonā. Toreiz viņš bija no ziedojumu kastītēm nozadzis naudu.

Izmeklēšana uzsāktajos kriminālprocesos turpinās.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais