Jūrmalā aizturēts krāpnieks, kurš uzdevies par celtnieku

Jūrmalas policisti aizdomās par krāpšanu šonedēļ aizturējuši 25 gadus vecu vīrieti. Vīrietis cietušo apkrāpis, piedāvājot veikt celtniecības darbus. Policisti lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no krāpnieka nelikumīgajām darbībām.

Šā gada septembrī pēc cietušā iesnieguma Valsts policijas Rīgas reģiona Jūrmalas iecirkņa darbinieki sāka kriminālprocesu par krāpšanu. Izmeklēšanas laikā likuma sargi noskaidroja, ka cietušais atsaucies uz sludinājumu vietējā laikrakstā, kurā piedāvāts veikt celtniecības darbus, un saticies ar potenciālo celtnieku. Tikšanās laikā, cietušais, uzticoties vīrietim, iedeva naudas summu, kas bija paredzēta celtniecības materiālu iegādei, kā arī samaksai par darbu.

Pēc dažām dienām abas personas tikās atkārtoti, jo vīrietis cietušajam paskaidroja, ka ar iepriekš saņemto naudas summu visu celtniecības materiālu iegādei nepietiek. Cietušais krāpniekam iedeva papildus naudas summu un abi vienojās, ka vīrietis ieradīsies nākamajā dienā un sāks nepieciešamos celtniecības darbus. Taču nākamajā dienā pie cietušā neviens neieradās, kā arī vīrieti sazvanīt cietušajam vairs neizdevās. Cietušais saprata, ka ir apkrāpts un vērsās policijā.

Policijas darbinieki par notikušo sāka kriminālprocesu par krāpšanu un neilgā izmeklēšanas laikā noskaidroja iespējamo krāpnieku, kuru šā gada 3.oktobrī aizturēja. Aizturētais ir 1986.gadā dzimis agrāk vairāk kārt sodīts vīrietis. Likuma sargiem ir aizdomas, ka aizturētais šādā veidā ir apkrāpis vēl citus cilvēkus, tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņu numuru 67075111 vai 110.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais