Jelgavā ugunsdzēsēji, dzēšot kiosku, nolauž luksoforu

Trešdienas rīta agrumā Jelgavā ugunsdzēsēji steigušies dzēst degošo veikalu Driksas ielā, bet drīz pēc liesmu likvidēšanas, atgriežoties postenī, uzbraukuši luksoforam iepretim "Pilsētas pasāžai".

Glābēju šefs Artūrs Hroļenko to sauc par neuzmanību, uzsverot, ka alkoholu ugunsdzēsēji lietojuši nebija. Policija pieļauj, ka veikalā notikusi zādzība un tas ļaunprātīgi aizdedzināts, ziņo portāls ZZ.lv.

Izsaukums uz ugunsgrēka vietu tika saņemts pulksten 5.16, turp devās divas ugunsdzēsēju komandas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas brigādes komandieris Hroļenko stāsta, ka gaļas kioska aizdegšanās iemesls pagaidām nav zināms. Tirgotava izdegusi un šodien nestrādā.

Pēc liesmu likvidēšanas, atpakaļgaitā cenšoties izbraukt uz Pasta ielas, ugunsdzēsēju mašīna nogāzusi luksoforu, kas regulē gājēju kustību pāri ielai. Notikušo negadījumu izmeklē Valsts policija, bet Hroļenko teic – atbilstoši kārtībai tādās situācijās arī šoreiz visiem mašīnā esošajiem glābējiem veiktas alkohola pārbaudes, kurās noskaidrots – alkohols nav ticis lietots.

Jelgavas policija aicina atsaukties aculieciniekus, jo, iespējams, tirgotavā notikusi zādzība un tā aizdedzināta. Policijai ziņot var pa tālruņiem 112, 110, 63004200, 63004202.

Latvijā

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas būs diezgan skaidras un naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem, bet sestdien dienā atkal būs mēreni silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svarīgākais