Aizturēts policijas darbinieks un viņa līdzdalībnieks

Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības biroja darbinieki, aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, aizturējuši VP Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas pārvaldes (KrPP) 3.biroja darbinieku un viņa līdzdalībnieku.

Šā gada augusta beigās VP IDB darbinieki sadarbībā ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GkrPP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbiniekiem operatīvo pasākumu laikā, aizdomās par regulāru kukuļņemšanu, ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā un nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju personu grupā, pēc kārtējā kukuļa pieņemšanas, aizturēja VP RRP KrPP 3.biroja darbinieku un viņa līdzdalībnieku - privātpersonu.

Sankcionētas kratīšanas laikā, policijas darbinieki privātpersonas īrētā garāžā atrada un atsavināja aptuveni vienu tonnu nelegālā alkohola – etilspirta.

Aizturētajam policijas darbiniekam un privātpersonai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

VP IDB par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320.panta 2.daļas un pēc Krimināllikuma 221.panta.

Oktobrī, turpinot izmeklēšanu minētajā kriminālprocesā, par aizdomās turēto atzina vēl vienu VP RRP KrPP 3.biroja darbinieku, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Abi policijas darbinieki ir atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas, un uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais