Iereibis vīrietis uzrāpjas katlumājas skurstenī un no glābējiem pieprasa alu

Šonakt ugunsdzēsējiem bijis visai dīvains izsaukums - kāds iereibis 27 gadus vecs vīrietis bija uzrāpies uz katlumājas skursteņa, un lejā viņā solīja nokāpt tikai tad, kad ugunsdzēsēji viņam atnesīs alu.

Šonakt plkst.00.23 glābēji saņēmusi izsaukumu no policijas par to, ka Ventspils novada Piltenē, Lielā ielā, uz skursteņa sēž vīrietis. Ierodoties notikuma vietā, glābēji sastapa arī policijas darbiniekus un mediķus, nra.lv pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere,.

Ugunsdzēsēji pa kāpnēm nokļuva pie vīrieša, kurš pieprasījis alu un solījis, ka tad pats norāpšoties zemē. Tā kā glābēji atteikušies sniegt šādu pakalpojumu, pēc neilga brīža vīrietis tomēr pats norāpies zemē.

"Ugunsdzēsēju ekipējumā diemžēl alus neietilpst, un, ja arī mēs būtu gribējuši to nopirkt, ap pusnakti to nevienā veikalā vairs nevar dabūt," piebilda I. Vetere.

Ja policija pret šo vīrieti sāktu kriminālprocesu, piemēram, par huligānismu, arī ugunsdzēsēji pieteiktu zaudējumu atlīdzināšanu par nepamatotu izsaukumu, jo šāda veida palīdzība jau var tikt uzskatīta par pakalpojuma sniegšanu.

Svarīgākais