VID Muitas darbinieki novērš vairāk kā 60 000 kontrabandas cigarešu ievešanu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes Mobilo vienību darbinieki, 18.septembrī patrulējot uz autoceļa Silene - Daugavpils, netālu no Baltkrievijas – Latvijas robežas apturēta divas vieglā automašīnas, kurās muitas kontroles laikā atklāja speciāli izveidotu slēpņus ar 61 260 dažādu marku cigaretēm ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

VID Muitas kriminālpārvaldes Mobilo vienību darbinieki, 18.septembrī patrulējot uz autoceļa Silene–Daugavpils, netālu no robežas ar Baltkrieviju apturēja divas pasažieru automašīnas, kurās muitas kontroles laikā atklāja speciāli izveidotus slēpņus, bet tajos – kopumā 61 260 dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Apturēto automašīnu BMW vadīja 28 gadus vecs Lietuvas pilsonis, bet "Audi" automašīnu – 36 gadus vecs Latvijas iedzīvotājs.

Muitas kontroles laikā VID darbiniekiem aizdomas izraisīja abu transporta līdzekļus degvielas bāku uzbūve. Abi auto tika nogādāti Silenes muitas kontroles punkta teritorijā padziļinātas muitas kontroles veikšanai, kuras laikā BMW auto tika konstatēti speciāli izveidoti slēpņi degvielas bākā un priekšējo riteņu arkās, bet tajos – 4060 cigarešu "Fest", 6820 cigarešu "Queen charm", 2000 cigarešu "Minsk City" un 8800 – "Minsk capital".

Visas atrastās cigaretes bija marķētas ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto pārkāpumu pret abām personām ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu[1] par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Svarīgākais