VID darbinieki liedz valstī ievest 38 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas – Krievijas robežas, novērsa vairākus mēģinājumu valstī nelegāli ievest kopumā 38 000 cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Nelikumīgi pārvietotās cigaretes tika atklātas vilciena pasažiera bagāžā un paslēptas dažādās vietās kravas auto kabīnē.

Vakar, 13.septembrī, Zilupes muitas kontroles punktā, veicot no Maskavas uz Rīgu kursējoša vilciena pasažieru bagāžas kontroli, VID darbinieki konstatēja, ka starp 27 gadus veca Lietuvas pilsoņa personīgajām mantām atrodas nedeklarētas 19 800 „Bond”, „Saint George”, „Kent” un „Marlboro” markas cigaretes. Tabakas izstrādājumi bija marķēti ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt pirmdien, 2011.gada 12.septembrī, Terehovas muitas kontroles punktā, veicot padziļinātu kontroli 45 gadus veca Krievijas Federācijas pilsoņa vadītam DAF markas kravas auto, VID darbinieki atklāja, ka transportlīdzekļa kabīnē - mantu glabāšanas nodalījumos un ceļasomās - atrodas 18 200 “More” un “Diablo” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu[1].

Svarīgākais