Tiesa skatīs krimināllietu par 50 000 latus liela kukuļa došanu KNAB darbiniekam

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā šodien plānots skatīt krimināllietu, kurā par 50 000 latu liela kukuļa došanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekam apsūdzēts SIA "Magvejs" direktors, bijušais "Dinaburgas naftas" līdzīpašnieks Valērijs Vasiļjevs.

Iepriekšējā tiesas sēde šajā lietā bija plānota 13.janvārī, taču sakarā ar liecinieku neierašanos tā tika atlikta līdz šodienai.

Kā ziņots, ka V. Vasiļjevs apsūdzēts pēc Krimināllikuma (KL) 323.panta 1.daļas - par kukuļdošanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu darbības kukuļdevēja interesēs. Sods par šādu noziedzīgu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem.

Līdzās V. Vasiļjevam šajā lietā apsūdzēts arī Miervaldis Grigorjevs. Viņam apsūdzība uzrādīta pēc KL 322.panta 1.daļas par starpniecību kukuļdošanā. Arī par šo nodarījumu tiesa kā sodu var piespriest brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Saskaņā ar apsūdzību V. Vasiļjevs kukuli devis, lai netiktu turpināta izmeklēšana kriminālprocesos, kuros viņam uzrādīta apsūdzība.

Pēc tiesībsargu domām, V. Vasiļjevs organizējis vērienīgus nelikumīgus darījumus ar naftas produktiem. Viņš nezināmas izcelsmes degvielu uzpildes stacijām ilgi un lielā apjomā realizējis caur degvielas vairumtirdzniecības firmām, kurās par vadītājiem noformēti cilvēki, kas par noteiktu samaksu piekrituši bankās izņemt ievērojamas naudas summas.

V. Vasiļjevs tika aizturēts 2006.gada 25.janvārī, kad viņš KNAB darbiniekam esot nodevis daļu no piedāvātā kukuļa - 10 000 latu.

V. Vasiļjeva vārds figurē vairākos kriminālprocesos.

Svarīgākais