Izglābj apmaldījušos makšķernieku

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 3.septembra plkst. 6:30 līdz 5.septembra 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 82 izsaukumus. Kopumā dzēsti 38 ugunsgrēki, veikti 20 glābšanas darbi, bija arī 14 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki.

Svētdien, plkst. 14:26, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā no Hospitāļu ielas dzīvojamās mājas loga nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī ir spēcīgs sadūmojums, kas radies piedeguša ēdiena dēļ. Ugunsgrēkā cieta un tika evakuēti divi cilvēki – 61 gadu veca sieviete un 55 gadus vecs vīrietis, kuri saindējās ar degšanas produktiem un tika nodoti mediķiem.

Svētdienas rītā, plkst. 07:36, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Rankas ielā, ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg neapsaimniekota vienstāvu koka ēka. Kopumā dega ēkas jumts, pārsegums un piebūve 200m2 platībā. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 08:05, bet pilnībā likvidēts plkst. 11:49. Notikuma vietā strādāja četras VUGD autocisternas. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Naktī no sestdienas un svētdienu, plkst. 01:18, VUGD saņēma palīdzības saucienu no kāda makšķernieka, kurš laivā bija aizmidzis, pamodies un vairs nevarējis saprast, kur atrodas un kur ir krasts. Ugunsdzēsēji glābēji ieradās pie Ventas upes Zlēku pagastā un uzsāka meklēšanas darbus. Tā kā bija tumšs un bieza migla, makšķernieku izdevās sasaukt un atrast tikai pēc divu stundu meklēšanas darbiem. Puspiecos no rīta makšķernieks veiksmīgi tika nogādāts krastā.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks izcēlās agrā sestdienas rītā Rīgā. Informāciju par to, ka deg dzīvojamā māja Vīlandes ielā, VUGD saņēma plkst. 04:41. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg daļēji apdzīvotas piecstāvu ēkas visi stāvi un jumts. Ēkai bija trīs kāpņu telpas un divās no tām norisinājās degšana. Trešajā kāpņu telpā dzīvoja viena ģimene. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka pirmajā kāpņu telpā jau pirms ugunsgrēka bija daļēji sabrukuši starpstāvu pārsegumi, kas arī veicināja liesmu izplatīšanos. Kopējā degšanas platība bija 1500m2. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 05:47, bet pilnībā likvidēts plkst. 10:51. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Svarīgākais