Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

"Piecīšu" došana policistiem var beigties ar sēdēšanu cietumā

Mēģinājums jautājumus par ceļu satiksmes pārkāpumiem atrisināt "vienojoties" ar policistiem notikuma vietā var beigties ar nokļūšanu aiz restēm. Portālam "kriminal.lv" Latvijas Kārtības policijas priekšnieks Andris Dzenis stāsta, ka regulāri tiks rīkoti reidi, lai pieķertu policistus, kas ņem kukuļus un vadītājus, kas tos dod.

Divus autovadītājus policija jau ir aizturējusi. Viens no viņiem policistam piedāvājis 10 latus, otrs —20. Abiem tagad draud brīvības atņemšana uz 6 gadiem.

Visvairāk policiju satraucot trīs parādības uz Latvijas ceļiem— strauji augošais to vadītāju skaits, kas brauc reibumā vai bez tiesībām. Lielais nāves gadījumu skaits uz Latvijas autoceļiem brīvdienās un autobraukšanas vidējais ātrums, kas ievērojami pārsniedz likumā atļauto.

Policija sola visus šos jautājumus risināt kompleksi, piemēram, palielinot fotoradaru skaitu, kas sevi ir labu attaisnojuši. Daļa fotoradaru varētu tikt nodota arī privātuzņēmumu rīcībā, lai samazinātu policijas administratīvās izmaksas, kas rodas sodu iekasēšanas un apstrādes procesā. Galvenais, pret ko policija sola cīnīties, ir ātruma pārsniegšana.