VID novērš mēģinājumu valstī ievest zagtus motociklus

Trešdien, 20.jūlijā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki, veicot kāda ar prāmi no Zviedrijas iebraukuša kravas mikroautobusa muitas kontroli, atklāja, ka tajā, paslēpti zem lietotām automašīnu riepām, atrodas pieci motocikli bez numura zīmēm, atslēgām un dokumentiem, divi velosipēdi un četras kannas ar, iespējams, dīzeļdegvielu.

Mikroautobusa vadītājs un transporta līdzekļi nodoti Valsts policijas amatpersonām turpmākai lietas apstākļu noskaidrošanai. Par degvielas nelikumīgu pārvietošanu VID uzsākta administratīvā lietvedība par kontrabandu.

Šonedēļ, 20.jūlijā VID Muitas pārvaldes Ventspils ostas muitas kontroles punkta darbinieki sadarbībā ar kinologu veica no prāmja „Scottish Viking” nobraucošo automašīnu kontroli. Padziļinātas pārbaudes veikšanai tika novirzīts kravas mikroautobuss „Mercedes Benz”, kura kravas nodalījumā atradās lietotas vieglo automašīnu riepas. Likumsargi izkrāva daļu riepu un atklāja, ka kravas mikroautobusā atrodas pieci lietoti motocikli bez numura zīmēm un atslēgām, divi lietoti velosipēdi un četras kannas (aptuveni 80 litri) ar degvielai līdzīgu šķidrumu. Kravas nodalījumā atradās „Kawasaki”, „KTM” un „Yamaha” markas motocikli. Motociklu dokumentus mikroautobusa vadītājs, kāds 38 gadus vecs Lietuvas pilsonis, uzrādīt nevarēja. Viņš apgalvoja, ka par kravu neko nezinot un tā viņam nepiederot.

Sazinoties ar kolēģiem no VID Muitas kriminālpārvaldes, muitas kontroles punkta darbinieki noskaidroja, ka divi no kravā esošajiem motocikliem, saskaņā ar ārvalstu tiesībsargājošo iestāžu sniegto informāciju, ir nozagti Somijā. Ir aizdomas, ka arī pārējie motocikli un velosipēdi ir zagti. VID darbinieki sazinājās ar Valsts policiju. Mikroautobuss ar tajā slēptajiem transportlīdzekļiem tika nodots Valsts policijai apstākļu tālākai noskaidrošanai.

Par aizturēto degvielai līdzīgo šķidrumu VID uzsākta administratīvā lietvedība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹²1 pantu par kontrabandu. Šķidruma paraugi nosūtīti ekspertīzes veikšanai, lai pārliecinātos, ka kravā atradās nedeklarēta dīzeļdegviela.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais