Jelgavā aizturēts autovadītājs par kukuļa došanu policistam

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) darbinieki 19.jūlijā Jelgavā aizturējuši autovadītāju, kurš vadot transportlīdzekli, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, savukārt, lai nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, pēc notikušā policijas darbiniekam devis 10 latus, pēc kā 1983.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas “ Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

VP ZRP policijas darbinieki šajā mēnesī aizturējuši jau divus autovadītājus par kukuļa došanu policijas darbiniekiem. Viens no gadījumiem bija reģistrēts 12.jūlijā Ozolnieku novadā, Ozolnieku pagastā, kad autovadītājs, lai izvairītos no soda, mēģinājis policijas darbiniekiem iedot 40 latus. Par noziedzīgo nodarījumu uzsākts kriminālprocess.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais