VID atklāj 2,2 miljonu kontrabandas cigarešu kravu;aizdomas krīt uz muitniekiem

Svētdien, 10.jūlijā,Valsts ieņēmumu dienests (VID) atklājis kontrabandas cigarešu kravu – aptuveni 2,2 miljoni cigarešu. VID Finanšu policijas pārvaldes izmeklētājiem ir pamats domāt, ka muitnieki varētu būt iesaistīti minētā noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanā mantkārīgā nolūkā,informē VID Sabiedrisko attiecību daļa.

8.jūlijā uzsākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā un par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā.

Procesa ietvaros VID Finanšu policijas pārvalde ciešā sadarbībā ar VID Muitas pārvaldes kolēģiem un Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonām svētdien veica kādas Pāternieku muitas kontroles punktā iebraukušas kravas automašīnas "MAN" pārbaudi, kurā atklāja kontrabandas cigarešu kravu – aptuveni 2,2 miljoni cigarešu.

Kravas pavaddokumentos bija norādīts, ka tajā atrodas olu paliktņi. Atverot kravas nodalījumu, skatam pavērās paletes ar olu paliktņiem, kas bija aptītas ar plēvi. Savukārt, noplēšot plēvi un noņemot nost dažus olu paliktņus, atklājās, ka pa vidu ir kartona kastes, kurās atrodas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopumā kravā bija paslēptas 2160200 nedeklarētas cigaretes („Premjer” sarkanās – 820200 cigaretes, „Magnat” – 440000 cigaretes, „Premjer” zilās – 90000 cigaretes, „Fest” sarkanās – 450000 cigaretes, „Fest” zilās – 350000 cigaretes un „NZ” – 10000 cigaretes).

VID Finanšu policijas pārvaldes izmeklētājiem ir pamats domāt, ka muitas darbinieki varētu būt iesaistīti minētā noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanā mantkārīgā nolūkā. Šobrīd tiek aktīvi veiktas izmeklēšanas darbības un pierādījumu vākšana, tai skaitā, par iespējamo muitnieku līdzdalību. Tuvākajā nākotnē tiks lemts jautājums par muitas amatpersonu atzīšanu par aizdomās turētām un drošības līdzekļu, kas būtu saistīti ar aizliegumu turpmāk pildīt amata pienākumus VID, piemērošanu.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta, norāda VID.

Svarīgākais