Robežsargi konfiscē 185 820 kontrabandas cigaretes

Robežsargi sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem vakar Brocēnos dažādās vietās aizturēja divas personas, pie kurām tika atrastas kopumā 185 820 kontrabandas cigaretes.

Kā informēja Valsts robežsardzes (VRS) Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Kristīne Pētersone, 14.oktobra pievakarē robežsargi sadarbībā ar policistiem Brocēnos, uz autoceļa Liepāja-Rīga, apturēja automašīnu "Opel Zafira", kuru vadīja 1979.gadā dzimusi sieviete. Pārbaudes laikā transportlīdzekļa salonā un bagāžas nodalījumā tika atrastas 15 180 cigaretes "L&M" ar Lietuvas akcīzes markām.

Savukārt sievietes laulātais draugs - 1976.gadā dzimis vīrietis - pēc bēgšanas no likumsargiem tika aizturēts savā dzīvesvietā. Viņa vadītajā automašīnā "Dodge Grand Caravan" apskates laikā tika atrastas 169 840 cigaretes "L&M" un 600 cigaretes "Marlboro" ar Lietuvas akcīzes markām, kā arī 200 cigaretes "More" ar Krievijas akcīzes markām.

Kopumā, veicot abu minēto personu aizturēšanu, tika izņemtas 185 820 kontrabandas cigaretes, kuru aptuvenā vērtība varētu būt 13 000 latu.

Saistībā ar notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju. Aizturētais vīrietis ievietots Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes Saldus iecirkņa īslaicīgas aizturēšanas vietā, bet viņa dzīvesbiedre līdz apstākļu noskaidrošanai atbrīvota, pastāstīja Pētersone.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais