Pēc advokāta apmeklējuma pie ieslodzītā atrod narkotikas

Rīgas Centrālcietumā pēc advokāta apmeklējuma pie kāda ieslodzītā atrastas narkotiskās vielas, aģentūru LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks ģenerālis Visvaldis Puķīte.

Pēc advokāta Ata Krieva apmeklējuma pie apcietinātā Sergeja Zubricka tika atrasta piezīmju grāmata, kurā bija paslēptas narkotiskās vielas - 0,14 grami heroīna, vairāk nekā 12 grami triheksifenidila, gandrīz septiņi grami klonazepāma un 12,9 grami metamfetamīna.

Narkotiskās vielas pie apcietinātās personas atrastas Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts policijas darbinieku sadarbības rezultātā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja advokāts Krievs, par narkotiskajām vielām piezīmju grāmatā viņš neko neesot zinājis. Kāds cilvēks viņam palūdzis nodot Zubrickim piezīmju kalendāru nākamajam gadam, ko advokāts paņēmis, pāršķirstījis un arī nodevis apcietinātajam.

"Es to kalendāru pāršķirstīju, pārbaudīju, ka tur nav nekādi ieraksti, nekas. Tīrs kalendārs. Neko ļaunu nedomādams, es to kalendāru viņam nodevu," aģentūrai LETA sacīja Krievs.

Kā izrādījies vēlāk, kalendāra vākos kaut kas bijis paslēpts, skaidroja advokāts. "Vienkārši izklausās, bet iznāca lieli nesmukumi, tiešām nedomājot," sacīja Krievs.

Advokāts pastāstīja, ka Zubrickis patlaban atrodas apcietinājumā saistībā ar kriminālprocesu, kurā viņam tiek inkriminēta kredītkartes nelikumīga izmantošana un laupīšana ar letālu iznākumu. Pirmās instances tiesas spriedums šai lietā jau esot bijis, bet nākamā gada pavasarī tā tikšot iztiesāta apelācijas kārtībā.

Pēc narkotiku atrašanas pie Zubricka ir sākts kriminālprocess. Advokāts Krievs sacīja, ka viņam nekāds statuss šajā kriminālprocesā pagaidām neesot piemērots.

Svarīgākais