Atrod purvā nomaldījušos sievieti

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5. jūlija plkst. 6:30 līdz 6. jūlija 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 33 izsaukumus. Kopumā dzēsti 13 ugunsgrēki, veikti 13 glābšanas darbi, bet septiņi bija maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Vakar, plkst. 17:21, VUGD saņēma lūgumu palīdzēt atrast Balvu novada Lazdulejas pagasta Ploskīnes purvā nomaldījušos sievieti. Sieviete kopā ar saviem bērniem bija mežā ogojusi, bet vienā brīdī nepareizi izvēlējusies atpakaļ ceļu un iegājusi purvā, kur apmaldījās. Saprotot, ka vairs nevar atrast ceļu ārā no purva, sieviete zvanīja saviem bērniem, kuri savukārt sazinājās ar glābšanas dienestu. VUGD Balvu nodaļas brigāde, kas izbrauca uz notikuma vietu, sazinājās ar sievieti ar mobilā telefona starpniecību, mierinot satraukto sievieti, tika noskaidrota viņas iespējamā atrašanās vieta. Tā kā ugunsdzēsēji glābēji labi pārzināja purva teritoriju, viņi sievietei norādīja taku, pa kuru izkļūt no purva ārā un ienākt atpakaļ mežā. Pēc tam, kad sieviete bija nokļuvusi atpakaļ mežā, ugunsdzēsēji iedarbināja savas automašīnas skaņu signālu, lai palīdzētu sievietei atrast ceļu ārā arī no meža.

Vakar, plkst. 18:05, VUGD saņēma informāciju, ka Aizputē Dzirnavdīķī slīkst cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka apmēram 20-25 gadus jauns vīrietis ūdenī guļ uz muguras krasta tuvumā. Cietušais tika uzlikts uz nestuvēm un nodots mediķiem. Pēc aculiecinieku stāstītā, vīrietis bija sēdējis uz ūdenstilpnes malas apmēram 5 metru augstumā un vienā brīdī pazudis no citu cilvēku redzesloka. Redzot, ka vīrietis ir iekritis ūdenstilpnē, tika izsaukti glābēji.

Vakar, plkst. 19:54, VUGD palīdzība bija nepieciešama kādam apmēram 10-12 gadus vecam pusaudzim, kuram kājā bija iedūrusies riteņa pedāļa konstrukcija. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atdalīja pedāli no riteņa un nodeva pusaudzi mediķiem.

Šonakt, plkst. 2:14, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Katlakalna ielā, kādā ražošanas ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu ražošanas ēkā deg kartons un preses iekārta 110m2 platībā. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Svarīgākais