VID neļauj valstī nelegāli ievest gandrīz 77 000 cigarešu un 1650 litrus degvielas

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus uz Krievijas un Baltkrievijas robežām, novērsa vairākus mēģinājumus Latvijā nelegāli ievest kopumā 76 340 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām un 1 650 litrus degvielas.

Šodien, 28.jūnijā, pārbaudot Vientuļu muitas kontroles punktā iebraukušo automašīnu Mercedes-Benz, ko vadīja 53 gadus vecs Igaunijas iedzīvotājs, VID darbinieki konstatēja, ka transportlīdzeklī zem abiem priekšējiem spārniem paslēptas 2000 „Bond” un „More” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Savukārt Silenes muitas kontroles punktā, veicot automašīnas Peugeot, ko vadīja 27 gadus vecs Baltkrievijas pilsonis, padziļinātu kontroli, VID darbinieki atklāja, ka transportlīdzekļa sliekšņos ir izveidoti slēpņi ar 4740 „Minsk” markas cigaretēm ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Vakar, 27.jūnijā, Silenes muitas kontroles punktā, veicot divu automašīnu VW Passat, ko vadīja 25 un 31 gadu veci Lietuvas pilsoņi, kontroli, VID amatpersonas atklāja 45 140 „Premjer”, „Fest” un „Minsk” markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija paslēptas degvielas tvertnē ar izveidotu starpsienu, automašīnas durvīs, gaisa filtrā, aizmugurējos sēdekļos un citās - speciāli izveidotās - slēptuvēs. Bet kādas tukšas kravas automašīnas Volvo, ko vadīja 23 gadus vecs Polijas pilsonis, kontroles gaitā tika konstatēts, ka tai ir uzstādītas nestandarta degvielas tvertnes, kurās atradās kopumā 1650 litru dīzeļdegvielas.

Svētdien, 26.jūnijā, Kārsavas muitas kontroles punktā VID darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes inspektoru, veicot pasažieru bagāžas kontroli pasažieru vilcienā Sanktpēterburga–Rīga, kādas 60 gadus vecas Latvijas pilsones ceļasomās konstatēja 1160 „Sojuz Apollo”, „Pjotr 1”, „Viceroy”, „Optima” un „Alliance” marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Sestdien, 25.jūnijā, Zilupes muitas kontroles punktā veicot pasažieru vilciena Maskava–Rīga pasažieru bagāžas kontroli, divu - 40 un 36 gadus vecu - Lietuvas pilsoņu ceļasomās tika atrastas 9080 „Bond”, „Winston” un „Next” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Savukārt Vientuļu muitas kontroles punktā, pārbaudot automašīnu VW Passat, ko vadīja 20 gadus vecs Latvijas pilsonis, tika atklātas ventilācijas lūkās paslēptās 1600 ,,More”, ,,Maksim” un „Leningrad” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Svētku dienā, 23.jūnijā, Vientuļu muitas kontroles punktā automašīnu Škoda un VW Sharan vadītāji – 67 un 38 gadus veci Latvijas pilsoņi – centās no muitas kontroles noslēpt 6220 „Bond”, „More”, „Maksim” un „LD” marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija paslēptas automašīnu priekšējā panelī, salonā zem apšuvuma un priekšējos spārnos.

Pirmssvētku dienā, 22.jūnijā, Terehovas muitas kontroles punktā, skenēšanas rezultātā veicot kāda 21 gadu veca Latvijas pilsoņa vadītas automašīnas VW Passat padziļinātu kontroli, VID darbinieki konstatēja, ka transportlīdzeklim ir izveidota dubultā grīda. Slēptuvē atradās 6400 „More” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais