VID novērš 120 860 cigarešu un 1 680 litru degvielas

18. un 19.jūnijā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki, sadarbībā ar kolēģiem no Valsts robežsardzes veicot muitas kontroles pasākumus uz austrumu robežas, novērsa vairākus mēģinājumus valstī nelegāli ievest kopumā 120 860 cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām un 1 680 litrus degvielas.

Cigaretes tika konstatētas dažādās slēptuvēs kravas un vieglajās automašīnās, pasažieru ceļojumu somās un pat konfekšu iepakojumos, bet degviela – speciāli uzstādītās nestandarta degvielas tvertnēs.

19.jūnijā, VID Kārsavas muitas kontroles punktā veicot kontroli pasažieru vilcienā Sanktpēterburga-Rīga, izdevās novērst četru Latvijas pilsoņu – 35, 47 un 55 gadus vecu sieviešu un 31 gadu veca vīrieša – mēģinājumus Latvijā ievest 98 380 „Bond”, „Glamour”, „More”, „Kiss”, „Winston” un citu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija noslēptas pasažieru ceļojumu somās.

18.jūnijā, Vientuļu muitas kontroles punktā VID Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes darbinieki novērsa trīs mēģinājumus valstī nelegāli ievest kopumā 1 700 „Armada”, „Bayron’’, „Kiss”, „Bond Street”, „Maksim” un „More” marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām, kas bija paslēptas automašīnas Opel bagāžas nodalījumā aiz apšuvuma, VW markas automašīnā aiz sēdekļa pārvalka un automašīnas Opel salonā - maisiņos starp nefasētām šokolādes konfektēm, kā arī zem pasažieru apģērba. Likumpārkāpēji bija Latvijas pilsoņi – 43 un 49 gadus veci vīrieši un 52 gadus veca sieviete.

Tajā pašā dienā, Silenes muitas kontroles punktā pārbaudot kādu Mercedes-Benz automašīnu, ko vadīja 33 gadus vecs Baltkrievijas pilsonis, atklāja ka visās četrās automašīnas riteņu arkās, kā arī zem rezerves riteņa speciāli izveidotās slēptuvēs ir paslēptas 20 780 „Fest” un „Premjer” markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Pārbaudot četras Silenes muitas kontroles punktā no Baltkrievijas Republikas iebraukušu DAF un Volvo markas kravas automašīnas, tika atklāts, ka tām ir uzstādītas nestandarta degvielas tvertnes, kurās transportlīdzekļu vadītāji kopumā centās nelegāli ievest Latvijā 1 680 litrus degvielas.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais