Latvieši Lielbritānijā Jāņus svin ar kārtīgu izkaušanos

© catthorpemanor.co.uk

Aizvadītajā nedēļas nogalē uz līgošanu Lielbritānijas latviešu kopienas lauku īpašumā "Straumēni" ātrās palīdzības mediķi bija jāsauc trīs reizes. Diemžēl latvieši arī ārpus Latvijas, satiekoties pamanās kārtīgi izplūkties, ziņo portāls ANGLO BALTIC NEWS.

Viens no kautiņiem bija īpaši smags - vīrietis ar smagu traumu nogādāts slimnīcā. Strīdos iesaistītie bija pamatīgā alkohola reibumā. Plūkšanās gan nenotika citu dalībnieku acu priekšā, tāpēc svētku sajūtu citiem neizbojāja.

Šogad pasākumu "Straumēnos" apmeklēja krietni mazāks cilvēku skaits kā pērn, iepriekšējā gada 4000 viesu vietā, šogad ieradās ap 2000 cilvēkiem. Organizatori ir apmierināti ar to, ka svētku apmeklētāji daudz labāk parūpējās par atkritumu savākšanu, bija arī vairāk atkritumu tvertņu. Bija mazāk problēmu arī ar tualetēm, jo organizatori bija uzstādījuši trīs reizes vairāk tualešu kā pērn. Līgošana "Straumēnos" ap ugunskuru notika līdz pat rīta gaismai. Šogad tika uzstādīta jauna, profesionāla skatuve ar profesionālu skaņu sistēmu, lai skatītāji varētu labāk dzirdēt tradicionālo Jāņu uzvedumu, kā arī zaļumballes muzikantus.