Rīgā aiztur bijušo policistu, kurš dzērumā staigā apkārt formas tērpā

Valsts policija 12.jūnijā saņēma informāciju, ka Rīgā, Maskavas ielas 194 rajonā sabiedriskā vietā alkohola reibumā atrodas persona policijas formas tērpā.

Izbraucot uz notikuma vietu, minētā persona tika aizturēta un nogādāta policijā. Policijā uzsākta administratīvā lietvedība par atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī.

Pēc personas datu pārbaudes noskaidrots, ka aizturētā persona ir bijušais Valsts policijas darbinieks, kurš 2011.gada 23.martā ir atvaļinājies no dienesta Valsts policijā.

Saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem formas tērpam ir noteikts lietošanas ilgums un Valsts policijas darbiniekam, kurš atvaļinās vai tiek atvaļināts no dienesta nav noteikts pienākums atgriezt iestādei viņam izdoto formas tērpu.

Ņemot vērā notikušo, Valsts policija aicina bijušos policijas darbiniekus atbildīgi izturēties pret policijas formas tērpu, kas ir valsts varas simbols. „Šāda formas tērpa izmantošana grauj policijas profesijas prestižu un mazina sabiedrības cieņu pret policiju,” norāda Valsts policijas priekšnieks A.Velšs.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais