Krimuldā atrod nelegālu ieroču glabātuvi

Maija beigās Valsts policijas darbinieki saistībā ar šaujamieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu aizturēja agrāk nesodītus 1958.gadā un 1952. gadā dzimušus vīriešus.

Veicot sankcionētas kratīšanas Krimuldas novadā, aizturēto personu dzīvesvietās tika izņemtas 5 šautenes, no tām divas ar optiskiem tēmekļiem un viena ar klusinātāju; medību bise; divas pistoles, viena no tām ar klusinātāju; divi automāti; 17 detonatori; viena granāta; divas prettanku mīnas; ka arī 1112 dažāda kalibra patronas

Par minēto faktu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas „par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Kriminālprocesā noteiktas vairākas ballistiskās ekspertīzes.

Aizturētās personas tika atzītas par aizdomās turētajiem minētā kriminālprocesa ietvaros, un viņiem tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Turpinās izmeklēšana.

Svarīgākais