Pēc "legālo narkotiku" smēķēšanas jaunieši nonāk slimnīcā

Smēķējot kādā no Liepājas veikaliem iegādāto "augu maisījumu", vietējam puisim nācies meklēt mediķu palīdzību, ziņo laikraksts "Kurzemes Vārds".

"Sirds pukstēja tik spēcīgi, ka šķita – tā kuru katru mirkli pārplīsīs. Ķermenis sāka tirpt, sejas un roku āda kļuva līķa bāla, lūpas zilas. Tas bija šausmīgi. Acīs satumsa, vairākkārt uz mirkli zaudēju samaņu. Es fiziski jutu, kā zūd mani dzīvības spēki, likās – katrs sirdspuksts varētu būt pēdējais. Tad iestājās panika, un ar pēdējiem spēkiem izsaucu ātro palīdzību," puiša piedzīvotāju atstāsta "Kurzemes Vārds".

Pirms tam veikalā, kurā var nopirkt arī dažādus ar smēķēšanu saistītus aksesuārus, laipna pārdevēja Arnim [vārds mainīts] stāstījusi, ka visas vielas, kas tur nopērkamas, ir Eiropas Savienībā legālas un cilvēkam ieelpojot nekaitīgas. Tās patiesībā esot "vīraks" un nav paredzētas pīpēšanai, bet visiem tāpat esot skaidrs, ka tās ir jāpīpē.

Savukārt Alūksnē oktobra sākumā slimnīcā nogādāti trīs jaunieši - 1991., 1989. un 1988. gadā dzimuši puiši, kuri saindējušies ar nezināmas izcelsmes vielu, to smēķējot.

Jaunieši ievietoti reanimācijas nodaļā, par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība. Pie puišu mājas zālājā atrasts plastmasas maisiņš ar pagaidām nezināmas izcelsmes vielu un pīpe, ziņo portāls Alūksniešiem.lv.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais