Sāks iztiesāt lietu par dubultslepkavību un sievietes izvarošanu Grīziņkalnā

Rīgas apgabaltiesā šodien sāk skatīt krimināllietu pret trim vīriešiem par dubultslepkavību un 2007. gada jūnijā paveiktu sievietes izvarošanu Grīziņkalnā.

Kā jau vēstīts 2007.gada 8.jūnija agrā rītā Rīgā, Grīziņkalnā, notika dubultslepkavība. Sākotnēji Grīziņkalna parkā tika atrasti divu vīriešu līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm, bet, izmeklējot dubultslepkavību, policisti noskaidroja, ka uzbrukumā ir vēl divi cietušie, kuri tika nogādāti slimnīcā.

8.jūnija rītā tika nogalināti 1960. un 1962.gadā dzimuši vīrieši, bet cieta 1954.gadā dzimis vīrietis un 1960.gadā dzimusi sieviete, kura turklāt divas reizes tika izvarota. Nogalinātajiem bija galvas un kakla traumas.

Par šo noziegumu izdarīšanu apsūdzēts 1991.gadā dzimušais Dmitrijs Bogdanovs, 1986.gadā dzimušie Konstantīns Kronpušs un Aleksandrs Tarasovs.

Liktenīgajā naktī kāda trīs cilvēku kompānija Grīziņkalnā lietojusi alkoholiskos dzērienus. Viņiem uzbrukusi cita kompānija, kas cilvēkus smagi piekāvusi un notikuma vietu atstājusi. Divi piekautie pēc tam no gūtajām traumām miruši turpat uz vietas, bet vienu mediķiem izdevies izglābt. Tai pašā naktī vardarbīgā kompānija piekāvusi kādu parkā sastaptu sievieti un vīrieti. Pēc tam sieviete arī izvarota, liecina apsūdzība.

Saistībā ar minētajiem noziegumiem Kronpušs apsūdzēts pēc četriem KL pantiem, Gogdanovs - pēc diviem, bet Tarasovs - pēc trim. Šī personām par minēto noziegumu izdarīšanas var tikt piemērots mūža ieslodzījums.

Sākotnēji policija aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēja piecus vīriešus, kuri jau vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā, taču apsūdzības izdevās uzrādīt tikai trim.

Svarīgākais