Mēģina valstī nelegāli ievest dažādus medikamentus un 40 000 cigarešu

Aizvadītājās brīvdienās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus pasažieru vilcienā Maskava-Rīga, novērsa mēģinājumu nelegāli ievest dažādu marku 38 560 cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām un dažādus medikamentus - 1548 tabletes un 37 ampulas.

2011.gada 14.un 15.maijā Zilupes muitas kontroles punktā, veicot pasažieru vilciena Maskava-Rīga pasažieru bagāžas kontroli, VID darbinieki četru personu ceļasomās atklāja nedeklarētas 38 560 „Kiss”, „More” un „L&M” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Papildus cigaretēm divu vilciena pasažieru bagāžā VID darbinieki konstatēja arī 1548 „Citramons”, „Levomicetīns”, „Analgīns”, „Papazol”, „Carsil” un citu medikamentu tabletes un 37 „Diklofenak” ampulas. VID atgādina, ka personiskajā bagāžā var pārvietot zāles personiskai lietošanai. Pārvadājot recepšu zāles, ceļotājam jāspēj uzrādīt recepti, tās norakstu vai kopiju, ko apstiprinājusi aptieka, kas zāles izsniegusi, vai arī jāuzrāda citas ārstniecības personas izrakstīts dokuments.

Par konstatētajiem pārkāpumiem personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes un medikamenti novietoti muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavās līdz attiecīgo administratīvo lietu izskatīšanai.

Svarīgākais