Tiesājamie britu dzērājtūristi Centrālcietumā apzagti

© Andrejs Terentjevs, f64

Par uzbrukumu Rīgas pašvaldības policistam tiesātajam Lielbritānijas pilsonim Centrālcietumā kamerā esot nozagta soma ar viņa meitas bildi.

Pagājušajā nedēļā Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā sāka skatīt krimināllietu, kurā par Rīgas Pašvaldības policijas darbinieka Jura Circeņa piekaušanu pagājušā gada jūnijā apsūdzēti divi Lielbritānijas pilsoņi Deivids Birkinšovs un Metjū Neils. Tiesa pagājušajā nedēļā nolēma viņus atbrīvot no apcietinājuma.

Deividam Birkinšovam cietumā esot pazudusi soma ar vairākām vērtīgām lietām, tai skaitā nozagta arī meitas Lolas fotogrāfija un līgavas Reičelas vēstules, raksta britu laikraksts "Derby Evening Telegraph".

„Es ļoti pārdzīvoju par pazudušo somu, jo līgavas vēstules un meitas fotogrāfija man palīdzēja izdzīvot cietumā,” britu laikrakstam teicis D. Birkinšovs. Lai segtu advokātu honorārus, abu tiesājamo britu radi un draugi viņu dzimtenē bija sarīkojuši labdarības futbola maču un barbejkū ballīti, kā rezultātā savāktas 2500 mārciņas. Policistu piekaušanā apsūdzētie briti laikrakstam "Derby Evening Telegraph" atzīst, ka ir ļoti pateicīgi visiem labdariem, kas saziedojuši naudu.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais