Policija atklājusi slepkavību un konfiscējusi nelegālo ieroču krājumu

© Valsts policija

Vidzemes reģiona policijas pārvaldes Alūksnes iecirkņa darbinieki atklājuši slepkavību, kas 2010. gada jūnijā notikusi Alūksnes novada Liepnas pagastā, kad personu grupa ar vairākiem šāvieniem nogalinājusi un meža masīvā aprakusi 1990. gadā dzimušu vīrieti.

Uzsāktās izmeklēšanas laikā noskaidrotas un aizturētas trīs personas, kas tiek turētas aizdomās par minētās slepkavības organizēšanu un izpildīšanu- 1974. un 1980. gadā dzimuši Liepnas pagasta iedzīvotāji un 1969.gadā dzimis Mālupes pagasta iedzīvotājs.

Tiesa visiem aizdomās turamajiem piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu. Veicot izmeklēšanas darbības uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, vairāku sankcionētu kratīšanu laikā aizdomās turamo dzīvesvietās, šķūnīšos, garāžās un pirts telpās atrasti un izņemti desmitiem ieroču un patronu.

Aprīļa beigās, iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, atkārtotās kratīšanas laikā vienas aizturētās personas faktiskā dzīvesvietā Alūksnes novada Liepnas pagastā atrasti un izņemti vēl vairāki ieroči – divas medību bises, divas karabīnes ar apgrieztiem stobriem, divi automāti, ložmetējs, dažādas ieroču detaļas un vairāk kā 250 patronu. Kratīšanas laikā izņemtos 98 sprādzienbīstamos priekšmetus (kara laika lādiņus un granātas) pieaicinātie NBS speciālisti atzina par transportēšanai bīstamiem un iznīcināja uz vietas.

Svarīgākais