Tukumā uzsprādzis veselības un sporta centrs

© ntz.lv

Šodien ap 13:00 Tukumā, skaistumkopšanas, veselības un sporta centrā "Harmonija" notikuši divi sprādzieni. Tā kā pavisam neilgi pirms eksplozijas ļaudis bija ieradušies uz pirti, sprādziena radīta gaisa viļņa dēļ ir cietušie, kuriem uzreiz tika sniega pirmā medicīniskā palīdzība.

Centra darbiniece Elita stāstīja, ka vispirms salonā parādījušies dūmi, bet pēc tam atskanējis sprādziens, uzreiz ziņots ugunsdzēsējiem un visi cilvēki skrējuši ārā no telpām. Atklātu degšanu viņa neesot redzējusi, ziņo portāls NTZ.lv.

Savukārt skaistumkopšanas centra pirtniece Ieva Semjonova tieši tai laikā bijusi pirtī un sagaidījusi pirts apmeklētājus, kam durvis tiek atvērtas 13.00: "12.20 viss bija kārtībā, uztaisīju pēdējo apgaitu; pavisam drīz ārpusē sāka pulcēties cilvēki, kas regulāri te nāk uz pirti. Šai ziņā saimnieki mums ir noteikuši stingru kārtību, ka ātrāk par noteikto laiku nevienu iekšā laist nevar un mēs to arī ievērojam. Paldies Dievam, ka tā, jo ja būtu ielaidusi viņus vismaz trīs minūtes ātrāk, kas tad viņus varētu atrast... Kad nogranda sprādzieni, cilvēki tikko kā bija iegājuši un ģērbās. Skrēju viņus glābt, ķēru somas un mantas, bet daudz kas jau vēl palika iekšā. Tomēr, kur sprāga, īsti nemaz nevaru pateikt, zinu tikai, ka ar to triecienu sievu ģērbtuvē skapīši bija sagāzušies. Paldies Dievam, ka cilvēki nav cietuši, jo - ja kādu vajadzētu glābt mazgātuvē, tad nezinu, kā tiktu klāt..." Vaicāta, vai bijusi kāda problēma ar krāsnīm, I. Semjonova atzina, ka krāsnis bijušas kārtībā, jo vēl iepriekšējā dienā visi gājuši uz pirti. Turklāt viss taču ticis pārbaudīts.

Iela pie "Harmonijas" ir norobežota un ugunsdzēsēji cenšas noskaidrot sprādziena iemeslu.