Pārsūdzēs absurdo Liepājas policijas sodu "blondīnītes" lietā

Jurists Ivars Kazāks nolēmis bez atalgojuma aizstāvēt liepājnieka Laimoņa intereses, kurš tika administratīvi sodīts par Liepājas pašvaldības policijas Administratīvās nodaļas priekšnieka Ginta Krēslas sievas nosaukšanu par „blondīnīti”. Kazāks apstrīdēs šo policijas lēmumu,ziņo LNT raidījums „Tautas balss”.

Jurists Ivars Kazāks nolēmis šo piektdien doties uz Liepāju un iepazīties ar šīs administratīvās lietas materiāliem. Pēc Kazāka domām, liepājniekam Laimonim piemērotais 25 latu administratīvais sods vērtējams kā absurds, tādēļ principa pēc viņš nolēmis ķerties klāt šai lietai un panākt taisnību, aizstāvot sodītā vīrieša intereses.

Kazāks intervijā „Tautas balsij” skaidroja: „Ir skaidri redzams, ka ir ļoti rupji pārkāptas procesuālās normas, neievērojot cilvēka viedokli un tāpat arī viņa dzīves gadus. Es uzskatu, ka 25 lati, - tas ir pārāk bargs sods, jo šis pants paredz maksimālo 25 lati sodu vai arī brīdinājumu. Es uzskatu, ka varēja arī piemērot brīdinājumu, ņemot vērā, ka viņš ir jau cilvēks pensijas gados.”

Tikmēr pats administratīvi sodītais Laimonis, klāstot raidījumam notikušā apstākļus, atzina, ka neesot vēlējies aizvainot sastapto sievieti, kuras mašīna traucējusi pagalmā iebraukt brikešu kravas automašīnai. Vīrietis par uzlikto sodu pauda sašutumu un sacīja, ka neesot viņa raksturā kādu apvainot.

„Nosaukt cilvēka matu krāsu - tas ir īpašības vārds, ja kāds nezina latviešu valodu, sēž atbildīgos amatos un aizmuguriski raksta spriedumus, man par to uzliekot 25 latu naudas sodu. Vai tad, ja es esmu vecs un man ir sirmi mati, un, ja kāds mani nosauc sirmais, vai tad tas ir apvainojums? Kā tad mani jāsauc - par zeltgalvīti vai zilacīti?” sašutis sacīja Laimonis.

Pēc iepazīšanās ar lietas dokumentiem, Kazāks plāno rakstīt sūdzību Liepājas pašvaldības policijas priekšniekam. Lai gan policijā interešu konflikts tiek stingri noliegts, tomēr juristam esot šaubas par šīs lietas godīgumu.

Latvijā

Ekonomikas ministrija (EK) saskaņošanai virzījusi rīkojuma projektu, kas paredz piešķirt 81 248 eiro Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) par tūrisma operatora SIA "Fisom" ceļotāju repatriāciju, liecina informācija Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais