Ventspilī atrod noslepkavotu pastnieci [papildināta]

"Latvijas Pasts informē, ka sestdien ap pulksten 18 Ventspilī dzīvojamās mājas kāpņu telpā Katoļu ielā tika atrasta acīmredzot noslepkavota pastniece," portālam nra.lv stāsta Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību vadītāja Gundega Vārpa.

Latvijas Pasts izsaka visdziļāko līdzjūtību un no savas puses apņemas sniegt visu iespējamo palīdzību izmeklēšanas iestādēm maksimāli ātrai un efektīvā notikušā apstākļu noskaidrošanai, piebilst pasta kompānijas pārstāve.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons teica, ka pastniece noslepkavota darba pienākumu veikšanas laikā. Sieviete atrasta pulksten 17.

Sīkāku informāciju policijā pagaidām nesniedza.

Latvijas Pasts uztur vairāk nekā 600 pasta nodaļu, kompānijā nodarbināti aptuveni pieci tūkstoši darbinieku.

Pēdējo reizi līdzīgs gadījums notika 2005. gadā 9. jūlijā Isnaudas pagastā, kur 1976. gadā dzimusī pastniece Mārīte Goremiko pasta nodaļā saņēma 789 latus pensijām un pēc tam iesēdās maršruta autobusā, lai dotos pie pensiju saņēmējiem. Pēcpusdienā viņa izmaksāja pensijas dažiem pensionāriem. Pēc tam viņas ceļš parasti vedis pie kāda pensionāra, kas dzīvo apmēram kilometra attālumā no ciema, taču šajās mājās viņa tā arī neieradās.

Sestdienas, 16. jūlija, rītā ap plkst. 9.30 policijai piezvanīja pastnieces vīrs un informēja, ka viņš netālu no vietas, kur dzīvesbiedre redzēta pēdējo reizi, atradis viņas pasta somu. Pēc laika iedzīvotāji atrada arī pastnieces līķi.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais