Pirms 8 gadiem Rogovkā pastrādāta vēl viena slepkavība. "Tas ir pārāk traģiski. Sadedzināt ar gāzes metināmo cilvēku pa kvadrātcentimetram.”

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Pixabay.com

Rogovkas ciemā pastrādāta nežēlīga slepkavība grupā, sadedzinot jaunieti pelnos, 2015. gadā vēstīja TV3 raidījums "Bez Tabu".

1989. gadā dzimušo Jāni Kalvānu vecāki pēdējoreiz redzējuši 2015. gada 2. maija rītā, kad viņš devies uz darbu ar auto no Kapiņu ciemata Rēzeknes rajonā. “Piezvanīju ap sešiem vakarpusē. Prasīju, kad būs mājās. Viņš saka būšu, būšu,” raidījumā stāstīja Jāņa tēvs Antons.

Tā bijusi pēdējā vēsts no dēla. Zvanot atkārtoti, vairs nav atbildējis, mobilais tālrunis izslēgts.

“Pirmdien zvanīja anonīms cilvēks un teica: “Jūsu dēls ir ļoti sasists,” atstāsta sarunu tēvs, “situši sievietes divi dēli, pati sieviete tikmēr dauzījusi Jāņa mašīnu.”

Pazudušā jaunieša tēvs uzrunājis kaimiņu, kurš mobilizējis brīvprātīgo meklēšanas grupu sešu cilvēku sastāvā. Visi kopā devušies uz anonīmā zvanītāja minētas sievietes saimniecību netālu esošajā Rogovkas ciematā. Ierodoties tur, saimnieces dēli nenoliedza, ka bijis konflikts.

“Stāstīja, ka esot iesituši pa seju pāris reizes, esot deguns asiņojis, zila acs, pušu lūpa. Izsituši logu jaunieša mašīnai vadītāja pusē. Pēcāk ar šo pašu mašīnu ieskrējis grāvī, jo bijis piedzēries. Stāstīja, ka esot izvilkuši no mašīnas, viņam kaut kas uzzvanīja, viņš aizbrauca,” jauniešu stāstīto atreferē brīvprātīgo meklēšanas grupas loceklis Edvīns.

Lai gan teiktais bijis ticams, meklētāji sazinājušies ar policiju un uzsākuši kopīgu izmeklēšanu. Brīvprātīgie izstaigājusi purvus, mežus, krūmus 20 kilometru rādiusā un meklēšana pēc nedēļas, 9. maijā, vainagojusies panākumiem. Netālu no mājas, kur bijis konflikts un pēdējoreiz redzēts pazudušais jaunietis, tika uzietas aizdomīgas pēdas. “Meža ielokā svaigi sakrauta zaru kaudze. Pēc tam sākām skatīties, izrādījās, ka dedzināta automašīna,” - tā viens brīvprātīgais Mareks.

“Slepkavības pēdas bija perfekti noslēptas. Nedaudz tālāk pļavā, purvā un gar vecām sliedēm, izkaisīti pelni,” par atklāto informē viens no brīvprātīgajiem meklētājiem. “Tas ir pārāk traģiski. Sadedzināt ar gāzes metināmo cilvēku pa kvadrātcentimetram.”

Grupa atrastajos pīšļos atrada neliela izmēra kaulu fragmentus un nodevusi izpētei policijas darbiniekiem.

Sadedzinātā automašīna sadalīta detaļās, tās slēptas meliorācijas grāvī, kā arī dīķi, netālu no saimniecības, kurā dzīvojušie iespējamie slepkavas. Aizdomās par slepkavību aizturēti divi sievietes dēli, kā arī viņai piederošās saimniecības strādnieks.

Notikušais ir satracinājis visu Rogovkas ciemu, vietējie iedzīvotāji ir pazinuši gan nogalināto Jāni, gan noziedzniekus, no kuriem jaunākajam ir tikai 18 gadu. Divi no viņiem jau ir bijuši tiesāti par zādzībām.

Valsts policijas Rēzeknes iecirknī informē, ka sieviete ar saviem dēliem atzinusies noziegumā.

“Manā praksē tāds gadījums nav bijis,” pastrādātā nežēlību komentē Rēzeknes policijas priekšnieks Gunārs Paškevičs. “Viņi gribēja pēc iespējas labāk paslēpt noziedzīgā nodarījuma pēdas tā, lai nebūtu iespējams atrast gan līķi, gan automašīnu.”

Portāls NRA jau rakstīja, ka 5.maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Meitenei bija veselības problēmas. Meitene piektdienas vakarā ap plkst.19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometrus plašas teritorijas, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus. Sākotnēji kā meitenes pazušanas versija tika izskatīta iespēja, ka viņa pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā. Vienlaikus jau kopš pirmajām pazušanas dienām likumsargi strādājuši ar vairākām versijām, tostarp, ka pret meitenīti varētu būt veikts noziedzīgs nodarījums.

Meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem pirms Jāņiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometrus no meitenes dzīvesvietas.

Aizdomās par iespējama noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturētas divas personas - Justīnes tēvs un pamāte. Rēzeknes tiesa 21.jūnijā abus aizdomās turētos nolēma apcietināt. Abas personas tiek turētas aizdomās sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā, kas vērsts pret nepilngadīgu personu, kura sava vecuma dēļ nevarēja sevi aizsargāt.

Latvijas Televīzija vēstīja, ka pazudušās meitenes ģimene bijusi bāriņtiesas redzeslokā. Meitenes tēvs un pamāte ar četriem bērniem bijuši ienācēji, ģimene uz Rogovku pārcēlusies apmēram pirms pusgada. Tā kā meitenei ir veselības problēmas, viņa nemācās vietējā skolā. Meitenes bioloģiskā māte dzīvojot ārzemēs.

Latvijā

Ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi Diona. “Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās,” vēsta dziedātājas komanda.