Aizdomās par kukuļa prasīšanu aiztur trīs ceļu policistus

Vakar Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības biroja (IDB) darbinieki aizdomās par 300 latu kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja trīs Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbiniekus.

Ceļu policisti, pildot dienesta pienākumus, par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu apturēja kādu autovadītāju. Lai vadītājam netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, ceļu policijas darbinieki pieprasīja un pieņēma kukuli 300 latu apmērā.

VP IDB par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas „Par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījušas valsts amatpersonas grupā, izmantojot savu dienesta stāvokli”, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Aizturētie darbinieki ievietoti Rīgas reģiona pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais