Jelgavā aizturēti divi narkotiku glabātāji un tirgoņi

Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kriminālpolicijas biroja (KPB) darbinieki aizturējuši divas personas, pie kurām atsavinātas narkotiskās vielas, informē Valsts policija (VP).

Kriminālpolicijas darbinieki, veicot izmeklēšanu, par narkotisko vielu glabāšanu un realizēšanu Jelgavā, aizturēja divas personas. Aizturēšanas laikā 1975.gadā dzimušajam vīrietim izņēma 6,5 gramus metamfetamīna, savukārt pie 1983.gadā dzimušā vīrieša izņēma 8,2 gramus metamfetamīna.

Aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums un sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta apcietināto saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais