Degvielas kontrabandā pieķer kravas vilciena apkalpes locekļus

Latvijas robežsargi nedēļas nogalē par degvielas kontrabandu pieķēruši divus Krievijas pilsoņus kravas vilciena apkalpes locekļus, informēja robežsardzē.

Naktī no 5. uz 6.martu, apsekojot valsts robežu no gaisa un novērojot dzelzceļa līniju Rīga-Maskava, Rēzeknes novada Taudejāņu ciemā robežsargi pamanīja, kā no braucoša kravas vilciena tiek izmesti degvielas tvertnēm līdzīgi priekšmeti. Notikuma vietā tika pamanīta arī persona, kura izmestās tvertnes tobrīd krāva savā automašīnā "Mercedes Benz".

Operatīvā grupa, kura nekavējoties ieradās notikuma vietā, aizturēja 1973.gadā dzimušu Latvijas pilsoni un atsavināja četras tvertnes ar aptuveni 240 litriem dīzeļdegvielas. Tika noskaidrotas vēl divas dīzeļdegvielas kontrabandā iesaistītās personas - kravas vilciena apkalpes locekļi, abi Krievijas pilsoņi.

Vīrietis, automašīna un atsavinātā prece nodota Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa amatpersonām. Par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā sākts kriminālprocess.

Līdzīgu gadījumu Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes amatpersonas konstatēja 28.februāra vakarā vien trīs kilometrus tālāk. Likumpārkāpēji gan notikuma vietā netika konstatēti, bet atsavinātas piecas dīzeļdegvielas tvertnes 30 litru tilpumā katra.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais