Alkohola pudeli tukšo veikalā pie plaukta

Vakar Vidzemē reģistrēti divi gadījumi, kad iereibuši vīrieši alkohola pudeli tukšojuši veikalā pie plaukta, par to iepriekš nesamaksājot, informēja Vidzemes reģiona Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Viens no gadījumiem reģistrēts Cēsīs, Piebalgas ielas degvielas uzpildes stacijā, kuras veikalā iegājis 1986.gadā dzimis vīrietis, paņēmis no plaukta alus pudeli, turpat to atvēris un dzēris.

Otrs gadījums reģistrēts Valmierā, kur plkst.19 kādā veikalā Stacijas ielā iegājis 1970.gadā dzimis Trikātas pagasta iedzīvotājs. Vīrietis no plaukta paņēmis 0,5 litru tilpuma degvīna pudeli un turpat arī tukšojis.

Kā stāsta Jukāma, kad vīrieti nogādāja policijā, tas cieši aizmiga. Lai atmodinātu piedzērušo personu, nācās lūgt talkā ātrās medicīniskās palīdzības brigādi.

Vīrietis jau iepriekš ir nokļuvis policijas redzeslokā par zādzībām no veikaliem. Arī par šo lietu sākts kriminālprocess.

Policijas novērojumi liecina, ka visbiežāk šādi pārkāpumi tiek izdarīti naudas trūkuma dēļ, turklāt pārkāpēji veikalos parasti jau ierodas alkohola reibumā.

Svarīgākais