VID atklāj marihuānu zem automašīnas motora pārsega

Pirmdien Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki un Rīgas muitas reģionālās iestādes kinologi Jelgavas novada Elejas pagastā kāda Lietuvas pilsoņa vadītā automašīnā atklāja vairāk nekā 47 gramus marihuānas.

Uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas robežai.

Pirmdien VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki sadarbībā ar Rīgas muitas reģionālās iestādes kinologiem veica kontroles pasākumus Jelgavas novada Elejas pagastā. Kontroles pasākumu ietvaros uz autoceļa A8 tika apturēta "Volkswagen Passat" markas automašīna, kuru vadīja 1982.gadā dzimis Lietuvas pilsonis. Veicot automašīnas pārbaudi, VID dienesta suns pievērsa pastiprinātu uzmanību automašīnas priekšējā panelī esošajam sīklietu nodalījumam, kurā atradās iepakojums ar smēķējamo tabaku, tādejādi norādot, ka iepakojumā, iespējams, atrodas narkotikas. Pārbaudot iepakojuma saturu, VID darbinieki pārliecinājās, ka suns nebija kļūdījies – tajā atradās ne tikai smēķējamā tabaka, bet arī marihuāna.

Pēc iepriekš minētā atraduma automašīnu nogādāja Rīgas ostas muitas teritorijā, lai veiktu auto padziļināto muitas kontroli. Atverot automašīnas motora pārsegu, VID darbinieku uzmanību piesaistīja eļļainas lupatas vīkšķis, kas atradās pie automašīnas priekšējā vējstikla. To atritinot, VID darbinieku skatieniem atklājās zaļš polietilēna maisiņš ar marihuānu. Kā vēlāk tika noskaidrots ekspertīzē kopējais izņemtās marihuānas daudzums ir 47,2368 grami.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka iepriekš minētā persona braukusi no Lietuvas un tālāk bija iecerējusi doties uz Zviedriju.

Lietuvas pilsonis tika aizturēts, un šodien, 7.oktobrī, viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais