Aizdomās par zādzībām no neaizslēgtiem dzīvokļiem Valmierā aiztur vīrieti un sievieti

Valmieras policijas iecirkņa darbinieki aizdomās par vairāku zādzību izdarīšanu no neaizslēgtiem dzīvokļiem Valmierā pērn decembrī, kā arī šogad janvārī un februārī aizturējuši divas personas - 1989. gadā dzimušu sievieti un 1984. gadā dzimušu vīrieti.

Abi aizdomās par vairāku dzīvokļu apzagšanu turētie ir Valmieras iedzīvotāji un jau iepriekš tiesāti par līdzīgiem noziegumiem.

Kā pastāstīja Valmieras iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākais inspektors Anvars Gaugers, vairāku zādzību sērija, kuras laikā tika apzagti vairāki dzīvokļi, aizsākās 2010. gada decembrī. Zagļi savu upuru dzīvesvietās "viesojās" nakts laikā, kamēr īpašnieki dzīvoklī gulēja. Izmatojot saimnieku vieglprātību un faktu, ka daudzi pirms gulētiešanas nepārliecinās, vai durvis ir aizslēgtas, zagļi, iekļuvuši pa neaizslēgtajām durvīm, paņēma mantas, ko parasti glabājam koridoros - rokassomiņas, mugursomas, dokumentu mapes, mobilos telefonus un atstāja notikuma vietu. Lielākais zagļu guvums bija no dzīvokļiem, kuros izdevās nozagt rokassomiņas ar makiem, kuros savukārt atradās banku kartes. Nekādas grūtības zagļiem nesagādāja naudas izņemšana no bankomātiem, jo iedzīvotāji turpina vieglprātīgi izturēties pret savu īpašumu un banku kartēm blakus uzglabā arī to PIN kodus.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka daļu zagto mantu viņi pārdevuši, naudu iztērējuši spēļu zālēs un izklaidēs.

Policija pateicas visiem plašsaziņas līdzekļiem, kas par notikušo informēja iedzīvotājus un atkārtoti vēršas pie iedzīvotājiem ar atgādinājumu- lai arī šie neaizslēgto dzīvokļu apzadzēji ir aizturēti un tiek lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizdomās turētajiem, policija atgādina - pirms gulētiešanas neaizmirstiet aizslēgt durvis!

Latvijā

Kā Krievijas iebrukums Ukrainā sagrāva harmoniju tarifos; vai monopolisti “Sadales tīkls” un “Augstsprieguma tīkls” rīko ballītes uz elektrības lietotāju rēķina; tarifu kāpums – pakalpojuma sniedzēju alkatība vai objektīva nepieciešamība; vai Stiklu ciema iedzīvotājiem būs jābrauc ziemā sildīties uz Strenčiem; kādēļ komersanti spiesti vēlēties tarifus pazemināt; kādēļ OECD slavē tieši Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) – “nra.lv” intervija ar SPRK padomes priekšsēdētāju Aldu Ozolu.