Rīgā vīru un sievu aiztur par naudas viltošanu

© Valsts policija

Pagājušajā mēnesī Rīgas reģiona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki Rīgā aizturēja kādu vīrieti un sievieti aizdomās par naudas monētu viltošanu. Aizturēto dzīvesvietā atrasti vairāki simti monētu sagatavju un preses iekārta naudas izgatavošanai.

Kriminālprocesu par iespējamu viltotas naudas izplatīšanu pērn uzsāka Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa darbinieki pēc tam, kad par viltotu monētu saņemšanu ziņoja kādas degvielas uzpildes stacijas vadība. Kriminālprocesu savā lietvedībā pārņēma VP RRP Kriminālpolicijas darbinieki, kuri noskaidroja, ka minētajā DUS kāds vīrietis iegādājies degvielu 100 latu apmērā un norēķinājies par pirkumu, izmantojot viena lata monētas, kas vēlāk izrādījās viltotas, nra.lv informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora Vecākais speciālists Toms Sadovskis.

Tālākā izmeklēšanā policisti noskaidroja aizdomīgā pircēja personas datus un šā gada 10. februārī veica sankcionētu kratīšanu viņa dzīvesvietā, Rīgā. Kratīšanas laikā policisti dzīvoklī atrada celofāna iepakojumus ar 641 monētu 0,50 LVL nominālvērtībā, dzelzs bundžu ar 356 ārvalstu monētām, vairākus metāla izstrādājumus, smilšpapīru, mikroskopu, metāla iekārtu slīpēšanai, divus metāla mikrometrus un sienā iemontētu slēptuvi, kurā atradās preses iekārta naudas izgatavošanai un 50 santīmu monētu spiedformas.

Kriminālpolicijas darbinieki minētajā dzīvoklī arī aizturēja tā iemītniekus – precētu pāri. Aizturētais vīrietis ir dzimis 1967. gadā, bet sieva gadu agrāk. Neviens no abiem nav agrāk tiesāts, bet abi atzīst savu vainu. Šajā kriminālprocesā, kurš uzsākts par naudas viltošanu personu grupā šobrīd turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu iespējamos līdzdalībniekus. Likumā par šādu noziegumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.