Lielbritānijā mīklainos apstākļos mirst zaglis no Latvijas

Lielbritānijas pilsētās Vor­čes­trā 1. feb­ru­ārī at­ras­tas 43 ga­dus ve­cā Lat­vi­jas pil­so­ņa Druv­ja Rui­gas mir­stī­gās at­lie­kas.

Vī­rie­tis Vor­čes­tras ap­kai­mē kā­du lai­ku mi­ti­nā­jies bez pa­jum­tes. Sais­tī­bā ar Rui­gas nā­vi po­li­ci­ja aiz­tu­rē­ju­si kā­du vī­rie­ti, kurš vē­lāk at­brī­vots pret dro­šī­bas nau­du. Po­li­ci­ja jo­pro­jām tur­pi­na mek­lēt acu­lie­ci­nie­kus, kas va­rē­tu būt re­dzē­ju­ši, kā Rui­ga sa­vai­no­jies.

In­te­re­san­ti, ka Rui­ga Liel­bri­tā­ni­jas li­kum­sar­giem un arī vie­tē­jiem me­di­jiem ir la­bi zi­nā­ma per­so­na – viņš jau ti­cis šeit tie­sāts par zā­dzī­bām, un pat iz­ska­tīts jau­tā­jums par Rui­gas iz­rai­dī­ša­nu no valsts.

Rui­ga Liel­bri­tā­ni­jā pirms da­žiem ga­diem ie­ra­dās dar­ba mek­lē­ju­mos, kā­du lai­ku strā­dā­ja, ta­ču tad zau­dē­ja gan dar­bu, gan dzī­ves­vie­tu. 2009. ga­da ru­de­nī lat­vie­ti pie­ķē­ra par zā­dzī­bu trīs mā­jās, kur viņš bi­ja pa­ņē­mis di­gi­tā­lo ka­me­ru, pār­ti­ku un al­ko­ho­lu. No­zie­gu­mu viņš bi­ja iz­da­rī­jis dzē­ru­mā un skaid­ro­ja, ka za­dzis, jo ne­bi­jis ko ēst. Rui­gu no­tie­sā­ja, un viņš de­vi­ņus mē­ne­šus pa­va­dī­ja cie­tu­mā. Ti­kai trīs die­nas pēc at­brī­vo­ša­nas no ie­slo­dzī­ju­ma, pro­ti, pa­gā­ju­šā ga­da de­cem­brī, Rui­ga at­kal no­nā­ca po­li­ci­jā, jo vie­nā no Eves­ha­mas pil­sē­tas vei­ka­liem bi­ja no­za­dzis pu­de­li sid­ra 3,29 mār­ci­ņu vēr­tī­bā. Rui­gam bi­ja jā­sa­mak­sā sods 85 mār­ci­ņas, tik­pat lie­li tie­sas iz­de­vu­mi, kā arī jā­at­dod nau­da par pa­ņem­to sid­ru un vēl jā­sa­mak­sā 15 mār­ci­ņu kom­pen­sā­ci­ja cie­tu­ša­jam.

Svarīgākais