Britu zaglis aizmieg aplaupītā dzīvoklī

Lielbritānijā kāds uz dzīves baudīšanu noskaņots zaglis izdzēris savam upurim piederošo vīna pudeli un aizmidzis aplaupītajā dzīvoklī uz dīvāniņa, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

44 gadus vecais Maikls Dvaiers ielauzies kādā pagrabstāva dzīvoklī Kembridžā un piebāzis vairākas spilvendrānas ar DVD un kompaktdiskiem, kā arī dažādu aparatūru. Nolēmis pamest nozieguma vietu, jau iereibušais Dvaiers pamanījis sarkanvīna pudeli. Nespēdams turēties pretī kārdinājumam, viņš apsēdies uz dīvāniņa un izdzēris to.

Nākamajā dienā aizmigušo zagli ar tukšo pudeli pie kājām atradis dzīvokļa īpašnieks, kas atgriezās mājās no darba. Viņa centieni pamodināt Dvaieru bijuši veltīgi, tāpēc viņš izsaucis policiju, kas aizmigušo likumpārkāpēju arestējusi nozieguma vietā.

Pirmdien Kembridžas miertiesā Dvaiers atzina savu vainu zādzībā ar ielaušanos. Kā atklāja prokurors Pols Brauns, Dvaiers apgalvoja, ka ielauzies dzīvoklī, lai izmantotu tualeti. "Viņš apgalvoja, ka neatceras, kā sabāza priekšmetus spilvendrānās, un atzina, ka viņam ir nopietnas problēmas ar alkoholu."

Dvaiera advokāte Monika Lentina norādīja, ka vīrietis patiesi nožēlo pastrādāto. "Viņš patiešām cenšas atrisināt savas problēmas ar alkoholu. Šī ir pirmā reize, kad viņš ir pastrādājis zādzību ar ielaušanos, un tas pilnīgi neatbilst viņa dabai."

Miertiesnesis atlika spieduma pasludināšanu līdz 27.oktobrim, pieprasot ekspertu atzinumu par Dvaiera alkohola problēmu.

Svarīgākais