Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jēkabpilī aizturētā policistu banda, iespējams, paveikusi arī citus noziegumus

© Delfi.lv

Policijas rīcībā ir informācija, ka janvārī Jēkabpilī aizturētā banda, kuras sastāvā ir četri policisti, ir piedalījusies arī citos noziegumus. Kriminālpolicijas priekšnieks Rauls Kviesītis šodien žurnālistiem atklāja, ka tās ir gan laupīšanas, gan zādzības.

nra.lv jau ziņoja, ka apšaudē pēc laupīšanas spēļu zālē Jēkabpilī 25.janvāra rītā gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir bijuši policijas darbinieki - Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars darbojušies specvienības "Alfa" sastāvā, bet brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi savulaik strādājuši Tukuma policijā. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Vēl pirms spēļu zāles aplaupīšanas atsevišķi bandas locekļi pērn, iespējams, ir paveikuši vairākas zādzības un laupīšanas. Policija neatklāj, kad un kur tas ir noticis, jo vēl norit pierādījumu pārbaude.

Kriminālpolicijas priekšnieks informēja, ka izmeklētāji šobrīd ir zināma katra bandas locekļa loma Jēkabpils laupīšanās. Zināms arī tas, kurš no bandītiem nošāva policistu Andri Znotiņu, tomēr pagaidām izmeklēšanas interesēs policijā šīs ziņas neatklās.

Policija arī informēja, ka nozieguma vietā kopumā tika atrasti desmit ieroči, daļa no tiem bija dienesta ieroči, bet viens bijis nelegāls. To, vai šim grupējumam bija atbalstītāji, policija vēl skaidros.