Cigarešu kontrabandists "preci" slēpj visās četrās auto riepās

© VID

Otrdien no rīta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes Mobilo vienību darbinieki netālu no Terehovas robežkontroles punkta apturēja kādu automašīnu un tajā atklāja nelegālas cigaretes- 770 paciņas "Kiss" markas cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Pārkāpējs cigaretes bija paslēpis līdz šim nebijušā veidā - vieglās automašīnas riteņos, turklāt nevis rezerves riteņos, bet gan riteņos, uz kuriem auto pārvietojās. Par konstatēto pārkāpumu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, informē VUD.

6. oktobra rītā, patrulējot netālu no Terehovas robežkontroles punkta, VID darbinieku uzmanību piesaistīja kāda ļoti lēni braucoša "Mercedes-Benz" markas automašīna, kuru vadīja 1970.gadā dzimis Latvijas Republikas iedzīvotājs. Sākumā, apturot automašīnu muitas kontroles veikšanai, nekas neliecināja par nelikumīgu cigarešu pārvietošanu, taču tad VID darbinieku uzmanību piesaistīja fakts, ka automašīna ir viscaur noputējusi un dubļainai, bet visu četru riteņu skrūves ir tīras. Nomontējot automašīnas riteņus, atklājās, ka tajos atrodas 15 400 "KISS" markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

VID Muitas kriminālpārvaldes speciālisti atzīst, ka automašīnu riteņi ir izplatīts cigarešu kontrabandas slēpnis, taču parasti šim nolūkam izmanto rezerves riteņus. Šis ir pirmais VID Muitas kriminālpārvaldes konstatētais gadījums, kurā cigaretes paslēptas riteņos, ar kuriem automašīna reāli pārvietojas.

Nelegālās cigaretes un to pārvadāšanā izmantotā automašīna ir izņemta un šobrīd atrodas Terehovas muitas punkta teritorijā.

Svarīgākais