VID darbinieki atklāj 84 760 kontrabandas cigaretes

Šodien,16.februārī, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus uz austrumu robežas, novērsa divus mēģinājumus valstī nelegāli ievest 84 760 gab. jeb 4 238 paciņas dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Veicot pasažieru vilciena Maskava - Rīga muitas kontroli, VID amatpersonas divu pasažieru - 27 un 20 gadu vecu Latvijas pilsoņu - somās atrada 73 760 gab. jeb 3 688 paciņas "Kiss", "TU-134", "Opal" un "Inter" marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Savukārt, veicot muitas kontroles pasākumus Silenes muitas kontroles punktā, VID darbinieki kādas no Baltkrievijas puses iebraukušas vieglās automašīnas durvīs aiz dekoratīvā apšuvuma atklāja paslēptas kopumā 11 000 gab. jeb 550 paciņas "West" un "Monto Carlo" markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja kāds 1983.gadā dzimis vīrietis. Par abiem konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais